Örnek Doküman

Afet ve Acil Durum Yönetimi - Prosedür

AD.PR.032 - SİYAH KOD (Bomba Tehdidi) PROSEDÜRÜ

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) SİYAH KOD (Bomba Tehdidi) PROSEDÜRÜ
Doküman Kodu: AD.PR.032
Yayın Tarihi: 26.02.2022
Revizyon Tarihi: -
Revizyon No: -
Sayfa: Otomatik

....................... Hastanesi'nde uygulanmakta olan "Siyah Kod" genel olarak hastanede meydana görülebilecek herhangi bir şüpheli paket / çanta vb. durumunda paketin bulunduğu bölgenin ve çevresinin güvenliğini sağlamak için verilen alarmdır. Hastanede ve hastane çevresinde bomba tehdidi olabilecek herhangi bir şüpheli paket / çanta vb. fark edildiğinde olay yerindeki sabit telefonlar aracılığı ile 192 aranarak siyah kod verilir.

1.AMAÇ: Hastanede ve hastane çevresinde, bomba tehdidi oluşturabilecek herhangi bir şüpheli paket / çanta vb. fark edilmesi durumunda paketin bulunduğu bölgenin ve çevresinin güvenliğini sağlamaktır.

2.KAPSAM: Bu prosedür hastanede bulunabilecek tüm şüpheli paket / çanta vb. durumlarını kapsar.

3.SORUMLULAR:Hastanede bu prosedürün uygulanmasından ve organizasyonundan gündüz; Başhekim ve Hastane Müdürü, gece; Gece Nöbetçi Amiri sorumludur.

4.TANIMLAR:

4.1.SiyahKod:....................... Hastanesi’nde bulunan hasta, hasta yakını ve hastane çalışanlarının patlama riski bulunan şüpheli paket / çanta vb. den korunması için güvenlik birimini harekete geçirmek üzere verilen alarmdır

5.PROSEDÜR AKIŞI:

5.1.ÖNLEMLER:

5.1.1. Hastanede, devriyeler ve diğer bölgelerdeki güvenlik görevlilerine gerekli talimatlar verilerek bölgelerin sürekli olarak kontrol edilmesi sağlanır.

5.1.2.Monitörden şüpheli durumlarda olaylara anında müdahale edilebilmesi amacıyla, sürekli kamera izlemesi yapılır.

5.1.3.Hastanede 24 saat güvenlik görevlisi bulundurularak, girişlerin kontrollü olarak yapılması sağlanır.

5.2.İŞLEYİŞ:

5.2.1.Hastanede hasta, hasta yakını ve hastane çalışanlarının şüpheli paket / çanta vb. fark etmeleri halinde en yakın personel dahili telefondan “192”nolu numarayı arar.

5.2.2.Alarm verildikten sonra güvenlik ekipleri hızla olay yerine gelir.

5.2.3.Güvenlik görevlileri olay yerini boşaltır, gerekirse hastane tahliyesi yapılır. Emniyet şeridi çekerek bölgeye girişi engeller ve riskli bölgeyi kontrol altına alır.

5.2.4.Güvenlik amiri tarafından emniyet güçleri aranır ve gerekli bilgiler verilir.

5.2.5.Bölge, genel kolluk kuvvetleri gelene kadar koruma altında tutulur, şüpheli paket / çanta hareket ettirilmez.

5.2.6.Riskli bölge yakınlarındaki çabuk alev alan maddeler bölgeden uzaklaştırılır.

5.2.7.Olay yerine ulaşan emniyet güçlerine ve bomba imha ekiplerine gerekli destek verilir.

5.2.8.Gerekli durumlarda Güvenlik Amirleri, görevli polis memuru ile ikinci bir hastane araştırmasını organize eder. Bu araştırma, bu kez bina ve bina dışarısını da kapsar. Araştırma sonucunda hazırlanan detaylı rapor Hastane Yöneticiliği’ne sunulur.