Örnek Doküman

Kalite Yönetimi - Yardımcı Doküman

KY.YD.007 - KLİNİK KALİTE İYİLEŞTİRME KOMİTESİNDE YER ALAN KİŞİLERİN GÖREV TANIMI

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) KLİNİK KALİTE İYİLEŞTİRME KOMİTESİNDE YER ALAN KİŞİLERİN GÖREV TANIMI
Doküman Kodu: KY.YD.007
Yayın Tarihi: 24.05.2017
Revizyon Tarihi: 18.05.2022
Revizyon No: 3
Sayfa: Otomatik

BİRİM: ....................... Hastanesi

GÖREV ADI: Klinik Kalite İyileştirme Komitesinde Yer Alan Kişilerin Görev Tanımı

AMİR ve ÜST AMİRLER:

GÖREV DEVRİ:

GÖREV AMACI: Hastane yönetimince oluşturulan komite, hastanenin büyüklüğü ve hizmetlerin çeşitliliği dikkate alınarak hastanede yürütülen Klinik Kalite İyileştirme Komitesi uygulamalarının etkililiğini, sürekliliğini ve sistematikliğini sağlar.

TEMEL İŞ VE SORUMLULUKLAR, YETKİLER: Komite komisyon ve ekip listesinde güncel isimler mevcuttur.

KOMİTEDEKİ GÖREVİGÖREV YETKİ VE SORUMLULUK ALANLARI
BaşhekimKomite toplantılarını düzenli aralıklarla yapılmasını sağlamak.
Toplantıları yönetmek.
Klinik kalite çalışmalarının Bakanlıkça yayımlanan “Klinik Kalite Ölçme ve Değerlendirme Rehberleri” doğrultusunda gerçekleştirilmesini sağlamak.
Sağlık olgusu bazında izlenen klinik kalite göstergeleri ile ilgili veri kalitesini değerlendirmek, gerekli düzeltici önleyici faaliyetleri belirlemek ve bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesini sağlamak.
Başhekim Yrd.Klinik Kalite Göstergeleri ile ilgili Bakanlık tarafından gönderilen geri bildirim raporlarına Klinik kalite Karar Destek Sistemi (KDS) ve HBYS’ den elde edilen sonuçları karşılaştırarak gösterge bazında analizler yapmak
İdari Mali Hizmetler MüdürüGösterge bazında ulusal hedeflere ulaşma düzeyini değerlendirmek, hedeflere ulaşmak için gerekli faaliyetleri planlamak.
İdari Mali Hizmetler Müdür YardımcısıGösterge bazında belirlenen iyileştirme faaliyetlerini başlatmak,
Sağlık Bakım Hizmetleri MüdürüSağlık tesisinde izlenen her bir Klinik Kalite sağlık olgusu ile ilgili sonuçlar, yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilmesi gereken iyileştirme faaliyetleri hakkında 3 aylık, 6 aylık ve yıllık raporlar oluşturarak İl Sağlık Müdürlüğü ile paylaşmak.
Kalite DirektörüSağlık tesisindeki Klinik Kalite ve Verimliliğe ilişkin çalışmaları izlemek, değerlendirmek sorunları ve çözüm önerilerini üst yönetime raporlamak.Sağlık Tesisindeki Klinik Kalite ve Verimlilik ile ilgili öz değerlendirme çalışmalarında bulunmak.Klinik Kalite İyileştirme Komitesi’nin sekreteryasını yürütmek.Klinik Kalite süreçleri ile ilgili Bakanlıkça verilen talimatlar doğrultusunda uygulamaların kurumda gerçekleştirilmesini sağlamak.Kurumda karşılaşılan klinik kalite ve verimliliğe ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri ile uygunsuzlukları gidermeye yönelik gerçekleştirilecek düzeltici önleyici faaliyetleri hastane yönetimine raporlamak.Klinik kalite göstergeleri ile ilgili bakanlık tarafından gönderilen geri bildirim raporlarına Klinik Kalite Karar Destek Sistemi (KDS) ve HBYS’den elde edilen sonuçları karşılaştırarak gösterge bazında analizler yapmak.Sağlık olgusu bazında izlenen klinik kalite göstergeleri ile ilgili veri kalitesini değerlendirmek, gerekli düzeltici önleyici faaliyetleri belirlemek ve bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesini sağlamak.
Branş Uzmanı Hekimler

Klinik Kalite iyileştirme sürecinde ve komite tarafından alınan kararlarda hekimlerin katılımının sağlanması
Sağlık Olgularının belirlenmesinde ve iyileştirme çalışmalarında görev alma
USS Veri Sorumlusu (Asıl)Klinik kalite ve verimlilik karnelerine yönelik verileri de kapsayan Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) yazılımları aracılığıyla USS ’ye (Ulusal Sağlık Sistemi) iletilen verilerin zamanında, doğru ve belirlenen kurallara uygun gönderimini sağlamak.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü KDS Birimi tarafından geliştirilen ve yayınlanan web adresinden erişilen KDS raporları aracılığı ile veri takibini yapmak.
USS Veri Sorumlusu (Yedek)Kurumlarda yürütülen Klinik Kalite Göstergeleri ve Verimlilik Karneleri Çalışmaları sürecinde veri girişlerini doğrulamak, doğru veri gönderimini sağlamak ve bu kapsamda yürütülen çalışmaları izlemek, gerekli düzenlemeleri yapmak.