1. EMZİRMEYE İLİŞKİN YAZILI BİR POLİTİKA HAZIRLANMALI VE DÜZENLİ ARALIKLARLA TÜM SAĞLIK PERSONELİNİN BİLGİSİNE SUNULMALIDIR.
2. SAĞLIK PERSONELİNİN EMZİRME KONUSUNDA ANNELERE DESTEK OLMASI İÇİN GEREKEN BİLGİ, YETKİNLİK VE BECERİLERLE DONATILMASI SAĞLANMALIDIR.
3. HAMİLE KADINLAR VE AİLELERİ EMZİRMENİN ÖNEMİ VE YÖNETİMİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMELİDİR.
4. ANNELERİN BEBEKLERİ İLE DOĞAR DOĞMAZ TEN-TENE TEMAS KURMASI SAĞLANIP, EN KISA SÜREDE EMZİRMEYE BAŞLAMASI VE TEMASIN KESİNTİSİZ ŞEKİLDE SÜRMESİ İÇİN ANNELERE DESTEK OLUNMALIDIR.
5. EMZİRMENİN BAŞLATILMASI VE SÜRDÜRÜLMESİ İLE SIK KARŞILAŞILAN GÜÇLÜKLERİN YÖNETİLMESİ KONUSUNDA ANNELERE DESTEK SUNULMALIDIR.
6. TIBBİ BİR ZORUNLULUK OLMADIĞI SÜRECE, YENİDOĞANA ANNE SÜTÜNDEN BAŞKA HERHANGİ BİR YİYECEK VEYA SIVI VERİLMEMELİDİR.
7. ANNE İLE BEBEĞİN 24 SAAT BİR ARADA KALMALARINI SAĞLAYACAK BİR UYGULAMA BENİMSENMELİDİR.
8. ANNELERİN BEBEKLERİ ACIKTIĞI ZAMAN VERDİĞİ İŞARETLERİ TANIMASI VE BUNLARA YANIT VERMESİ KONUSUNDA ANNELERE DESTEK OLUP, EMZİRME SÜRELERİ KONUSUNDA LİMİT OLMAYACAĞI HAKKINDA BİLGİ VERİLMELİDİR.
9. BİBERON VE EMZİK KULLANIMI VE RİSKLERİ KONUSUNDA ANNELER BİLGİLENDİRİLMELİDİR.
10. ANNELER TABURCU OLDUKTAN SONRA DA EMZİRMEYE DEVAM EDEBİLMELERİ, KARŞILAŞACAKLARI SORUNLARI ÇÖZEBİLMELERİ, BEBEKLERİNİN VE KENDİLERİNİN KONTROLLERİNİ YAPTIRABİLMELERİ AÇISINDAN BAŞVURABİLECEKLERİ SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA SÖZLÜ VE YAZILI BİLGİLENDİRME YAPILMALIDIR.