Örnek Doküman

Hasta Bakımı - Talimat

HB.TL.079 - SÖZEL ORDERLARIN DOĞRULANMASI TALİMATI

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) SÖZEL ORDERLARIN DOĞRULANMASI TALİMATI
Doküman Kodu: HB.TL.079
Yayın Tarihi: 11.10.2011
Revizyon Tarihi: 07.10.2022
Revizyon No: 6
Sayfa: Otomatik

1.0 AMAÇ: ....................... Hastanesinin tüm birimlerinde Hasta Güvenliği Uygulamaları içinde ; İlaç güvenliği uygulamaları ve yanlış ilaç uygulamalarının önlenmesi için, acil ve zorunlu durumlarda Sözel veya Telefonla Orderların doğrulanması ile ilgili standardizasyonun sağlanmasıdır.

2.0 SORUMLULAR:

Hastanemizdeki tüm hekimler.

Hastanemizdeki tüm hemşireler ve diğer sağlık personeli (SM,ATT vb.)

3.0 KAPSAM: Tüm Klinikler.

4.0UYGULAMA:

a) Hasta bakım ve tedavi sürecinde sözlü/telefon talimatlarının verilmesi ve alınmasında

  1. Sözlü/telefon talimatının alınması sırasında ilacın ismi, dozu, uygulama şekli ve veriliş sıklığı açık olarak belirtilir.
  2. Sözlü/telefon talimatı alınırken önce talimat yazılır, yazılan talimat daha sonra geri okunur ve doğruluğu talimatı veren kişiye onaylatılır, lüzumu halinde verilen ilaç adının kodlama yöntemi ile tekrar edilmesi istenir.

b) Sözlü/telefon talimatlarının kaydında;

  1. Talimatı veren tabibin adı ve soyadı, talimatın alındığı tarih ve saat Sözlü ve Telefonla Tabip Talimatları Formu ‘na kaydedilir.
  2. Talimatların altına “sözlü talimat” veya “telefon talimatı” olduğu yazılır.
  3. Sözlü ve Telefonla Tabip Talimatları Formu, sözlü talimatı veren tabip tarafından 24 saat içinde imzalanır ve hasta tabelasına geçirilir.
  4. Talimatı veren tabibe 24 saat içinde ulaşılamadığı takdirde Sözlü ve Telefonla Tabip Talimatları Formu, hastayı devralan servis tabibi tarafından onaylanır ve hasta tabelasına geçirilir.
  5. Telefon talimatları, sağlık kurum veya kuruluşunun santralinde kayıt altına alınır.

İlaç Uygulamalarında Kullanılmaması Gereken Kısaltmalar Listesi esas alınarak uygulamalar yapılır. Orderı veren ve alan arasında karşılıklı olarak geri bildirim yapılacaktır. Yüksek hata potansiyeli nedeni ile, kemoterapi ilaçları ve yüksek riskli ilaç listesinde yer alan ilaçlar için ( resüsitasyon durumları hariç ) sözel telefon talimatı kabul edilmez.

İlgili Dokümanlar:

  • İlaç Uygulamalarında Kullanılmaması Gereken Kısaltmalar
  • Sözlü ve Telefonla Tabip Talimatları Formu