Örnek Doküman

Kurumsal Yapı - Yardımcı Doküman

KU.YD.042 - KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ GÖREV TANIMI

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ GÖREV TANIMI
Doküman Kodu: KU.YD.042
Yayın Tarihi: 05.12.2015
Revizyon Tarihi: 13.10.2022
Revizyon No: 3
Sayfa: Otomatik

BİRİM: Kalite Yönetim Birimi

GÖREV ADI : Kalite Yönetim Direktörü

AMİR VE ÜST AMİRLER : Baştabip

GÖREV DEVRİ : Kalite Yönetim Temsilcisi

GÖREV AMACI : Kurumun belirlediği politika, hedef, kural ve düzenlemeler doğrultusunda kalite hizmetlerinin yerine getirilmesini ve kurumdaki hizmet sürekliliğini sağlamaktır.

TEMEL İŞ VE SORUMLULUKLAR : Sağlık Bakanlığınca belirlenen Sağlıkta Kalite Standartlarının hastane içerisinde uygulanmasını sağlayan, bölüm sorumluları ile birlikte hastane kalite sistemini sürekli geliştirmekle ve kalite çalışmalarını koordine etmekle görevli ve yetkili sağlık personelidir

GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI :

  1. Kalite Yönetim Direktörü; Hasta Güvenliği Komitesi, Çalışan Güvenliği Komitesi, Enfeksiyon Kontrol Komitesi, Tesis Güvenliği Komitesi ve Eğitim Komitesinin doğal üyesidir.
  2. Kurumun kalite yönetimi konusundaki misyon, vizyon ve ilkelerini belirleyerek, hizmet sunumuna yönelik politikalar geliştirir ve bu politikalara uygun stratejik planlamaları yapar. Mevcut durumu etkinlik, verimlilik ve hizmet kalitesi yönünden değerlendirerek, kurumun kaynaklarını, belirlenen politika ve hazırlanan planlar doğrultusunda harekete geçirir, uygulamaya koyar, izler ve yeni durumlara göre hizmetin kalite ve verimliliğinde sürekliliği sağlamak üzere gerekli tedbirleri alır.
  3. Çalışmalardan elde edilen düzeltici/önleyici faaliyetler sonucunda ulaşılan çözümleri standartlaştırarak uygulamaya koyar.
  4. Bunun için gerekli kaynak ve imkânları harekete geçirerek çalışma ve uygulama ortamı sağlar.
  5. Bütün çalışanların bilgi ve beceri düzeyinin yükseltilmesi, yönetime katılımın sağlanması, iş ve görev tanımına uygun olarak çalıştırılması, birim içi koordinasyonun sağlanması ve çalışanlar arasında güvene ve sürekli gelişmeye dayalı bir ortamın yaratılmasını sağlar.
  6. Yapılan çalışmaları değerlendirir ve sonuçlar konusunda kurum çalışanlarına bilgi verir.
  7. İç kalite tetkikleri ile kalite yönetimi faaliyetlerini denetler.
  8. Kalite yönetimi uygulamalarına ilişkin maliyetleri denetler. Hastanemiz tarafından yürütülen sağlıkta kalite sistemini kurma çalışmalarını yürütür ve koordine eder ,hasta memnuniyetini temel alan kaliteli hizmetin verilmesi için gerekli şartları sağlar.
  9. Hastanede hasta şartlarının bilincinde olunmasının yaygınlaştırılmasını sağlar.
  10. Hastanemizde kalite yönetim sistemi mantığını benimsemek, sağlamak, yürütmek ve devamlılığını sağlamak için gerekli prosedürleri hazırlar.
  11. Sağlıkta kalite sistemi denetlemelerinde başkanlık eder, hastanemiz adına kalite faaliyetleri ile ilgili görevleri yürütür, proseslerin oluşturulmasını, uygulanmasını ve sürekliliğinin sağlanmasını koordine eder.
  12. Periyodik olarak yapılan toplantılarla, yönetimi çalışmalar hakkında bilgilendirir.
  13. Kalite yönetim sistemi ile ilgili doküman prosedür ve talimatların sürekli kullanılır halde olmasını temin eder. Dokümanların güncelliğini ve kontrolünün devamlılığını sağlar. Kalite yönetim sistemi ile ilgili konularda yönetim ve ilgili kişilerle görüş alışverişinde bulunur.
  14. Kalite yönetim Sistem çalışmaları ile ilgili eğitim faaliyetlerini koordine eder.
  15. Kalite yönetim Sistemi ile ilgili konularda dış kuruluşlarla irtibatta bulunur.
  16. Kalite yönetim Sisteminin içerisinde bulunan yazışmaları sağlar. İstatistiksel analizler yaptırır ve konu ile ilgili raporlar hazırlatır ve ilgili birimler arasında koordinasyonu sağlar.
  17. Kalite yönetim Sistemi kapsamında bütün prosedür, talimat ve formların takip ve kontrolünü yapmaya yetkilidir.
  18. Hastane içerisinde kalibrasyona tabi tutulacak cihazların belirlenmesinde karar verici olmaya yetkilidir.
  19. Kalitenin yaşam tarzı olduğunu çalışanlara benimsetilmesini sağlar.
  20. Kendi işleri yanında, bu faaliyetleri de yapmaktan sorumludur.
  21. Sağlıkta kalite yönetim sistemindeki komitelerin çalışmalarına katılır.