BİRİM: Teknik Birim
GÖREV ADI : Elektrik Teknisyeni
AMİR VE ÜST AMİRLER : Tek.Sorumlusu /İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı / İdari ve Mali İşler Müdürü/Baştabip
GÖREV DEVRİ : Elektrik Teknisyeni
GÖREV AMACI : Elektrik enerjisinin üretimi, dağıtımı ve kullanılması ile ilgili her türlü tesisatın, elektrik makinelerine kumanda sistemlerinin kurulması, işletilmesi, bakım ve onarımını elektrik mühendisi ve elektrik teknikeri nezaretinde yapan kişidir.
TEMEL İŞ VE SORUMLULUKLAR : Hastanede elektrikle çalışan cihazların bakım ve arızalarını, bina tadilatlarında ilave edilecek telefon ve elektrik tesisatlarını yapar.
YASAL DAYANAK:
Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği (10.09.1982, No:8/5319)
GÖREV , YETKİ VE SORUMLULUKLARI
- Teknisyen, hastanede bulunan bütün sıhhi ve fenni tesisler ve cihazların, muayene, kontrol, bakım, işletme ve küçük onarımlarını yapmakla ve muhafazasıyla yükümlüdür. Teknisyen ayrıca önemli ve acil hallerde ve gerektiğinde çalışma saatleri dışında yapılacak davete derhal uymak zorundadır.
- Her ortamda bireyin, ailenin ve toplumun mesleki girişimleri ile karşılanabilecek hasta teknik tesisat ile ilgili ihtiyaçlarını belirler değerlendirir ve denetler.
- Görevi teslim alacak Elektrik Teknisyeni gelmeden ve gerekli bilgiyi sözlü ve yazılı olarak teslim etmeden, doğal afet, toplu kazalar gibi olağanüstü durumlarda ise Elektrik Teknisyeni ’ne olan ihtiyaç ortadan kalkmadan kurumdan ayrılamaz.
- Hastanenin aydınlatma ile ilgili tesisatların tamir ve bakımını yapar.Kontrolünü sağlar.
- Acil çıkış ışıklı yön tabelalarının işlevselliğini kontrol eder.
- Elektrik kesilmesi durumunda jeneratörün devreye girmesinden ve kesintisizi hizmet verilmesinden sorumludur.
- Asansörlerin rutin kontrollerini sağlar/sağlatır.
- Hastane trafolarının bakımı ve kontrolü düzenli aralıklarla yapar
- Jeneratörlerin bakım ve kontrolleri düzenli aralıklarla yapar.
- Kesintisiz güç kaynağına (UPS) bağlı prizler tanımlar ve takibi yapar.
- Prizler sabitlenmiş olup olmadığını kontrol eder.
- Aydınlatma sistemleri, hasta, hasta yakını ve çalışanlar için kaza riski oluşturmayacak nitelikte ve yeterli aydınlatma gücünde olmasını sağlamalıdır.
- Elektrik işlerinde kullanılan elektrik malzemelerinin tespitini yapar ve bu malzemelerin taleplerinin yapılmasını sağlar.
- Medikal gaz sistemlerinin bakım ve kontrollerini yapar.
- Sıkıştırılmış gaz konteynırları doluluk, sızdırmazlık gibi konulara yönelik kontrolleri yapar. Bakım sözleşmeli cihaz ve tesislerin arızalanması halinde ilgili firmayı haberdar eder.
- Bahçe aydınlatması tesisatlarının bakımını yapar.
- Kalorifer ve su tesisatlarında kullanılan elektrik motorlarının tamirinin yapılmasını sağlar. Mesai saatleri dışında önemli ve acil hallerde yapılan çağrıya uyarak hastaneye gelir.
- Mesleği ile ilgili eğitim, danışmanlık, araştırma faaliyetlerini yürütür.
- Mesleği ile ilgili bilimsel etkinliklere katılır.
- Hizmet içi eğitim etkinliklerine katılır.
- Hastane yönetimi ve Sorumlu Teknisyen tarafından istenen toplantılar ile mesleki ilerleme ve gelişimi için kurum içi/kurum dışındaki seminer ve toplantılara katılır.