Örnek Doküman

Acil Servis - Talimat

AS.TL.011 - ACİL SERVİSE GELEN AŞILARIN TAKİP, TRANSFER VE KONTROL TALİMATI

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) ACİL SERVİSE GELEN AŞILARIN TAKİP, TRANSFER VE KONTROL TALİMATI
Doküman Kodu: AS.TL.011
Yayın Tarihi: 10.02.2023
Revizyon Tarihi: -
Revizyon No: -
Sayfa: Otomatik

1. AMAÇ: ....................... Hastanesi’nde  aşı teslim, takip, transfer  kuralları belirlemektir.

2. KAPSAM: Acil Servis ve Kadın Doğum Servisi sağlık çalışanlarını kapsar.

3. KISALTMALAR: -

4. TANIMLAR: -

5.SORUMLULAR: Acil Servis ve Kadın Doğum Servis çalışanları

6. FAALİYET AKIŞI

1. ....................... Hastanesi içinde ya da dışında reçete edilmiş olan ilaç enjeksiyonları ve grip, hepatit a, hepatit b, tetanoz aşısı ve tetanoz serumu, kuduz aşısı ve kuduz serumu acil serviste covid aşıları yataklı serviste uygulanır.

2. Acil servise enjeksiyon için getirilen ilacın, reçetesi olmaksızın enjeksiyon yapılmaz. Reçetede hekim adı, soyadı ve imzası, reçete tarihi, hasta adı soyadı, hastane ya da klinik protokol numarası olmalıdır.

3. Yapılan aşı ve enjeksiyon uygulamaları formlara ve probel sistemine,

4. Acil servise muayene olmak üzere başvuran hastalara yapılacak enjeksiyon işlemlerinde hekim istemini probel üzerinde order sisteminde belirtir ve  Hasta Muayene Formu’na yazar.

5. Aşı/enjeksiyon uygulanan bölgede lokal kızarıklık, şişlik, ağrı, ateş ve kırgınlık gibi belirtilerin olabileceği ve birkaç gün sürebileceği hasta ve yakınlarına anlatır. Yazılı, imzalı onam alınır.Farklı ve rahatsız edici belirtilerde hekime başvurmaları söylenir.

7.AŞILARIN TEMİNİ

1........................ Hastanesi’nde aşılar Aşı Sorumlusu tarafınca günlük olarak ATS, Probel, Acil Servis Nöbet Defteri ve Dolap sayımı olarak dört farklı şekilde günlük olarak kontrol edilir.

2.Acil Servis’te mavi kod nöbetçisi acil servis ilaç, sarf, malzeme, aşı sayım ve takiplerinden sorumlu olarak kişidir.Aşı sayımlarından sonra tutarsızlık çıkması durumunda nöbetçi mavi kod sağlık personeli ile iletişime geçilir.

3.Aşı temini her ay ya da ihtiyaç halinde ............. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçilerek yapılmaktadır.

4.Aşılar kuruma geldiğinde şoförden Aşı Sorumlusu tarafınca teslim alınır ve nöbetçi mavi kod sağlık personeline sayarak teslim edilir.

5.Aşılar düzenli olarak Acil Servis’te uygulanır. Ancak hepatit b pediatrik aşıları Kadın Doğum Servisinde uygulanmaktadır.

6.Aşı ihtiyacı halinde görevli ebe soğuk zincir taşıma çantasıyla birlikte Acil Servis’e gelerek Mavi Kod personeli ile iletişime geçer hangi aşıdan ve kaç flakon alacağını belirterek mavi kod sağlık personelinden aşıları alarak Kadın Doğum Servisine soğuk zincir indikatörüyle birlikte götürerek yenidoğana uygulanmak üzere hazırlar ve uygular.

7.Aşıların miadının geçmesi ya da  kırılma, kontamine vb. durumlarda aşı sorumlusu ve ilgili birim tarafınca gerekli tutanaklar tutularak ve fotoğrafar çekilerek İl Sağlık Müdürlüğü ve ile Sağlık Müdürlüğü'ne iletilir.