Örnek Doküman

Hasta Bakımı - Form

HB.FR.031 - TERM YENİDOĞAN TABURCU VE EĞİTİM FORMU

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) TERM YENİDOĞAN TABURCU VE EĞİTİM FORMU
Doküman Kodu: HB.FR.031
Yayın Tarihi: 12.10.2022
Revizyon Tarihi: 23.02.2023
Revizyon No: 2
Sayfa: Otomatik

HASTANIN ADI SOYADI:                                                                                                 Dosya no:                                       
Çıkış Tarihi:                                                                                                                           TEŞHİS:

İLAÇ TEDAVİSİ: Bebeğinizin taburcu sonrası kullanması gereken ilaçları hekimin söylediği şekilde kullanmanız gerekmektedir. İlaçlarla ilgili beklenmedik bir durum ortaya çıktığında derhal en yakın sağlık kuruluşuna ya da hastanemize başvurunuz.
İLAÇLARSAATİİLAÇ DOZUKULLANIM SÜRESİ
De vit 3 damla         Sabah 09 001x3 damla1 yaşa kadar devam edilecek
Ferrosanol damla   Sabah 09 00 2x….damla1 yaşa kadar devam edilecek
2-BESLENME:
Eğer mevcutsa bebek ilk 6 ay mutlaka anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü yoksa herhangi bir markanın bir numaralı maması verilmelidir. Mama bebek doyana kadar verilmeli ve miktarı sınırlandırılmamalıdır. Bebeğinizi her istediğinde emzirmek en uygundur. Ancak 3-4 saatten fazla uyuyup güç uyandırılan, emmek istemeyen, kusan, günde 5 defadan az idrar yapan bebeklerde beslenme yetersizliği veya ciddi bir hastalık olma ihtimalinden dolayı acilen ir sağlık kuruluşuna başvurunuz. Bebeğinize anne sütü dışında su, serum, şekerli su gibi besinler vermeyiniz
3-ENFEKSİYONLARDAN KORUMA
Bebekler erişkinlere oranla daha kolay ve sık enfeksiyon geçirmeye eğilimlidir. Bu nedenle gereksiz ziyaretlere ve hastalıklı kişilerin ziyaretine izin vermeyiniz. Ayrıca bebeğe bakım, emzirme veya alt değiştirme amacı ile dokunmadan önce ellerinizi sabunlu su veya antiseptikli sabunlarla iyice yıkamanız ve anne memesini temiz tutmanız gerekmektedir. 
4-ÖZEL UYARILAR VE RANDEVULAR
Göbek bakımıBebeğinizin göbeği eğer düşmemiş ise; evdeki bakımı süresince göbeğini alt bezinin dışında, kuru, temiz tutmanız gerekmektedir.
Bebeği yıkamaBebeğinizin tüm vücudunu göbeği düştükten sonra yıkayabilirsiniz, göbeği düşmeden bebeğinizi yıkacak iseniz göbeğine su değdirmemeye dikkat ediniz.
AşılarTaburcu olduktan sonra bağlı bulunduğunuz sağlık kuruluşuna giderek bebeğinizin sağlık durumunu izlettirmeniz ve buralarda verilecek aşı kartına uygun aşılarını yaptırmanız gerekmektedir.
Sarılık izlemiSarılığın çok yüksek olduğu durumlarda bebeğin beyninde kalıcı, geri dönüşümsüz hasar oluşabilmektedir. Hastanede yattığı süre içinde sarılığı olup tedavi gören bebeklerde de tedavi ile sarılık gerileyip taburcu olduklarında sarılık tekrar yükselebilmektedir. Sarılığın arttığını fark edince hemen kontrole getirmeniz son derece önemlidir.
KundakKundak kalça çıkığına neden olacağından asla yapılmamalıdır.
Taburculuk sonrası
sağlık durumu
Bebeğiniz taburcu olurken sağlıklı görünmesi daha sonraki saatler ya da günler içinde sağlığının bozulmayacağı anlamına gelmez. Bu nedenlebebeğinizin genel durumunda bozulma, ateş, sarılık, beslenememe, uyandırılamama, idrar yapmada azalma, idrar veya dışkı renginde değişiklik, kusma hareketlerinde yavaşlama, solunumda durma, morarma, aşırı ağlama ve anormal hareketler gibi olağan dışı bir bulgu gördüğünüzde en yakın sağlık kuruluşuna ya da hastanemize derhal başvurunuz. 
Tarama testleriBebeğiniz taburcu olmadan önce topuktan alınan kan ile fenilketonüri (Kalıtsal bir metabolizma hastalığı) ve hipotiroidi (Tiroid bezi, hormon üretim bozukluğu) hastalıkları açısından taramaya tabii tutulmaktadır. Alınmış olan tarama testlerinin sonucu normal olduğu takdirde size herhangi bir bilgi verilmeyecektir. Test sonuçlarında kuşku olduğu takdirde yapmanız gerekenler, Sağlık Bakanlığına bağlı ilgili kurum tarafından adresinize bildirilecektir. Bu durumda bebeği hastanemize veya ilgili diğer kurumlara tekrar getirmeniz ve test yaptırmanız gerekmektedir. 
İşitme testi (BERA
Randuvu tarihi)
  …../……./20
Kontrole geleceği tarih…../……./20 Taburcu olduktan sonra bebeğinizi hangi günde kontrole getireceğiniz size bildirilecektir,Belirtilen günde kontrole gelmeniz çok önemlidir.
Ultrasonografi
kontrolü
İlk 2 ay içinde KALÇA ULTRASONOGRAFİ si yaptırılacak
Topuk kanı alınma
tarihi
…../……./20
Hepatit B aşısı yapılma
tarihi
…../……./20
K vitamini yapılma
tarihi
..../……./20
Kontrole gideceği
bölümler ve randevu
tarihleri :
 
Kullanacağı ilaçlar ve
dozlar:
 
5.EĞİTİMLER
Akılcı ilaç kullanımı eğitimiCilt, Alt ve Göbek BakımıTıbbi Cihazlar ve Yardımcı Araç Gereç
Kullanımı
El hijyeni eğitimiBeslenmeAnne Sütü ve Emzirme/ Süt saklama Koşulları
Oda ısısı Vücut sıcaklığı ölçmeBebek yatağının ve giysilerinin özellikleri
Dr. /hastaneye başvuru gereken durumlar    
Bebeğiniz ……………………………………………………………….’ nın
Yukarıdaki bilgileri okudum ve anladım.Yukarıdaki yazı bana ……………………………………... tarafından okundu,ben de dinledim ve anladım. Yasal velisi ya da vasisi olduğum çocuğum ………………………………………………….. ‘nın taburculuğunu kendi rızamla, hiçbir baskı görmeksizin ve tesir altında kalmaksızın gerçekleştiriyorum.Yukarıda sözü edilen izlem planına uygun davranmanın tamamen benim sorumluluğumda olduğunu kabul ediyorum.
Hasta yakınının Adı ve Soyadı : ………………………………………    Tarih: …../……./20                   İmza:
Doktorun Adı ve Soyadı : ………………………………………                Tarih: …../……./20                  İmza:
Bebeği teslim eden Hemşirenin Adı ve Soyadı : ……………………………………… Tarih: …../……./20               İmza:
Saturasyon ❏Sağ el:...........  Sağ Ayak:..............                Tarih Saat: