Örnek Doküman

Doğum Hizmetleri - Form

DH.FR.031 - KÜVÖZ KONTROL FORMU

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) KÜVÖZ KONTROL FORMU
Doküman Kodu: DH.FR.031
Yayın Tarihi: 20.03.2023
Revizyon Tarihi: 28.03.2023
Revizyon No: 1
Sayfa: Otomatik
YIL / AYT:T:T:T:T:T:T:T:T:T:
OKSİJEN TÜPÜ DOLULUK ORANI          
KURU HAVA DOLULUK ORANI          
EKRAN PARAMETLERİNİN AKTİFLİĞİ          
VENTİLATÖRÜN AKTİFLİĞİ          
PULSOKSİMETRE AKTİFLİĞİ          
BEBEK CİLT ISI PROBU AKTİFLİĞİ          
KüVöZ ISISI AKTİFLİĞİ          
ŞARJ-BATARYA DOLULUĞU          
OKSİJEN KALİBRASYONU          
KÜVÖZ TEMİZLİĞİ YAPILMASI          
KONTROL EDEN EBE/HEMŞİRE          
KONTROL EDEN SORUMLU









*Cihaz her kullanımdan sonra temizlenmektedir. Kullanılmayan küvöz daha doğru sonuç vermesi için haftalık temizlenir ve kalibrasyonu yapılır.
*Kalibrasyon yapabilmek için önce oksijen probu çıkarılmalı, tuş kilidini açtıkdan sonra o2cal tuşuna bir kez basılmalı. Aktifleşen cal uyarısı söndüğünde %21 sayısını görülmeli. İşlem bitiminde o2 probu yerine yerleştirilmeli.
*O2 tüpü ve kuru hava tüpü sol yana çevirip düzleştirildiğinde aktif hale gelir.
*Ekran üzerindeki gri çizgi üzerindeki uyarılarda teknik servis aranacaktır.
*Gri çizgi üzerindeki elektrik priz çıktığında, bebek probu düzgün yerleşmediğinde, yüksek/düşük vücut ısı ve yüksek/düşük hava varlığında ikaz uyarısı yanar. Bu ikazlar kontrol edilerek çözülebilecek sorunlardır.
*Tuş kilidi açıldığında sıcaklık ve hava modunda değişiklik yapılabilir. 37 derece üzerindeki sıcaklık ayarı yapabilmek için 37derece onayı aktifleştirilmelidir.
*PI ve SIQ ışıklarının ne kadar yüksek yanması bebeğe ait saturasyon ve nabız değer doğruluklarının kalitesini göstermektedir.
*O2 20/100, Bpm 100/180, SpO2 88/100 olarak alt ve üst değerleri ayarlanmıştır. İsteğe göre manuel değiştirilebilir.
*CMW modu Nefes alış verişi yoksa, CPAP modu nefes alış verişi var yada düzensizse kullanılır. PEEP akciğerde kalması gereken hava miktarı, PIP vermek istediğimiz basınç, Tİ inspirasyon süresi, Te ekspirasyon süresi. Yüzdelik olarak verilmesi istenilen oksijen ayarı var ise o2 ve hava ayarlarını cihaz üzerindeki standart çizelgeye uygun ayarlanmalıdır. Hasta devre bağlantısında 3 uç boşta olacak. 1. İnce kısa kablo ekspirasyon valfine-2 kablo vana ucuna-3. uzun kablo manometreye bağlı olacaktır.
*Cihaz kullanılmadığı zamanlarda her 3 ayda bir açılarak enerjiden kesilip ve 2-3 saat enerjisiz bir şekilde çalıştırılacak. Amaç bataryanın boşaltılmasını sağlamaktır. Daha sonra cihaz enerjiye takılarak 3-4 gün cihaz şarjda kalacak. Fişe takım sonrasında şarj olabilmesi için yeşil tuş on konumunda (içe dönük) olacak.
*Şarj dolumu sonrasında cihaz enerjiden çekilip yeşil tuş off konumuna (dışa dönük) getirelecek. Bu pozisyonda 3 ay durabilir. 3 ayda bir aynı şarj dolum ve boşaltım işlemi tekrarlanmalıdır.
*Dış hava filtresinin cihaz kullanım olsa yada olmasa da 3 ayda bir değişimi gerekmektedir.
*Kullanım zamanlarında ise her kullanım sonrası cihaz şarjda kalmalıdır.
*Oksijen sensörünün kullanıma bağlı olarak 6 ay- 1 yılda bir değişim yapılması gerekmektedir.