Örnek Doküman

Hasta Deneyimi - Rıza Belgesi

HD.RB.059 - İMPLANT (PLAK, VİDA, TEL, ÇİVİ) ÇIKARILMASI AMELİYATI BİLGİLENDİRME VE RIZA BELGESİ

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) İMPLANT (PLAK, VİDA, TEL, ÇİVİ) ÇIKARILMASI AMELİYATI BİLGİLENDİRME VE RIZA BELGESİ
Doküman Kodu: HD.RB.059
Yayın Tarihi:
Revizyon Tarihi: -
Revizyon No: -
Sayfa: Otomatik
Hastanın Adı, Soyadı:
Randevu Tarih ve Saati:
Doğum Tarihi:
Dosya no:
Cinsiyeti:


Sayın hasta /hasta yakını;

Bu belge ve açıklayıcı konuşma ile size önerilen cerrahi girişimin tanımı, gerekliliği, riskleri, tedavi seçenekleri, tedavi uygulanmasa karşılaşabileceğiniz sonuçlar hakkında bilgi verilmektedir.

HASTALIĞIN/İŞLEMİN TANIMI:

Aşağıda belirtilen işlem hastanın ……………………….. uygulanacaktır. Genel ya da bölgesel anestezi verilmesini takiben eski yara izi üzerinden girilerek daha önce konan tespit materyali (platin) çıkarılacak.

1.İŞLEMİN KİMİN TARAFINDAN YAPILACAĞI: Op.dr………………………………………..

2.İŞLEMDEN BEKLENEN FAYDALAR: İmplant eklem hareketlerini engelliyorsa, şikayetin giderilmesi, implant MR cihazı gibi bazı teknolojik cihazlar ile uygunsuzsa, bu tür tetkikler için implantın çıkarılması.

3.İŞLEMİN UYGULANMAMASI DURUMUNDA KARŞILAŞILABİLECEK SONUÇLAR: MR çektirilemez, eklem hareket kısıtlılığı, cilde bası yaraları.

4.VARSA  İŞLEMİN  ALTERNATİFLERİ:  Alternatif  tedaviler  olarak,  alçı  tedavisi  iskelet  traksiyonu   (çivi yardımıyla kırık uçlarının düzeltilmesi) seçenekleri anlatıldı.

5.İŞLEMİN RİSKLERİ/KOMPLİKASYONLARI:

Cerrahi İşleme Ait Genel Riskler:

Genel riskler aşağıdaki ihtimalleri içerir:

    • Akciğerin  bir  bölümü  sönebilir   (kollaps-collapse)  ve  buna  bağlı  olarak  da  akciğer-göğüs  enfeksiyonu gelişmesi söz konusu olabilir.  Bunlara bağlı antibiyotik ve diğer ileri tedavi işlemleri gerekebilir.
    • Ağrı ve şişmeyle seyreden bacak damarları içinde kanın pıhtılaşması (Derin ven trombozu) Küçük bir ihtimal de olsa oluşan bu pıhtının bir kısmı kopup bir başka organı tıkayabilir. Özellikle Akciğer tıkanmaları ölümcül seyredebilmektedir.
    • Kalbin zorlanmasına bağlı kalp krizi ve inme gelişmesi.
    • Ölüm.

    Bu Cerrahi İşleme Ait Riskler:

    Cerrahi işleme ait aşağıda yazılan bazı risk ve komplikasyonlar bulunmaktadır:

    • Vida çıkarılırken  kırılabilir.  Bu durum vidanın tamamen  çıkarılmasına engel olabilir  ve tekrar ameliyat gerekebilir.
    • Tespit  materyali   (platin)  çıkarılırken  kemik  tekrar  kırılabilir  ve  tekrar  tespit  edilmesi  için ameliyat gerekebilir.
    • Enfeksiyon gelişebilir ve bu durum antibiyotik tedavisi, yıkama ameliyatını gerektirebilir.
    • Ameliyat yarasına bağlı bölgesel duyu ve renk değişikleri olabilir.
    • Bazı hastalarda, yara iyileşmesi anormal olabilir ve iyileşme dokusu (scar- nedbe) kalın ve kırmızımsı- morumsu olabilir.
    • Şişman (obes) hastalarda yara enfeksiyonu, göğüs (Akciğer) enfeksiyonu, kalp akciğer komplikasyonu ve tromboz komplikasyonu ihtimali daha fazladır.
    • Sigara  içen  hastalarda  yara  enfeksiyonu,  göğüs   (Akciğer)  enfeksiyonu,  kalp  akciğer  komplikasyonu  ve tromboz (damar içi kan pıhtılaşması) komplikasyonu ihtimali daha fazladır.

6.İŞLEMİN TAHMİNİ  SÜRESİ: Tahmini olarak 45 dakikadır.

7.KULLANILACAK İLAÇLARIN MUHTEMEL İSTENMEYEN ETKİLERİ VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

8.HASTANIN SAĞLIĞI İÇİN KRİTİK OLAN YAŞAM TARZI ÖNERİLERİ:

9.GEREKTİĞİNDE AYNI KONUDA TIBBİ YARDIMA NASIL ULAŞABİLDİĞİ:

10. HASTA ONAM (RIZA, İZİN)

    • Doktorumdan tıbbi durumumun tanı ve tedavisi ile ilgili yapılacak tıbbi / cerrahi tedavi veya tanı amaçlı girişimler konusunda bilgi aldım.
    • Tedavi sırasında oluşabilecek olumsuzluklar ve olası riskleri ayrıntıları ile anlatıldı.
    • Bana önerilen tanı ve tedavi yöntemlerini reddettiğim zaman sağlığımı tehdit edici başka hangi risklerin olabileceği, bu tedavi yerine uygulanabilecek bir başka tedavi yönteminin bulunup bulunmadığı konusunda bilgilendirildim.
    • Doktorlarımın  planladıkları  girişim  ve/veya  tedavilerde,  planladıklarına  ek  girişim  ve  tedaviler  gerektirebilecek durum ya da durumlar ile karşılaşabileceğimi biliyorum.
    • Bu formda tanımlananlar dışında yapılacak herhangi bir ek girişimin, yalnızca sağlığıma yönelik ciddi zararların önlenmesi ve yaşamımın kurtarılması için uygulanabilineceği bana anlatıldı.
    • Anestezi alacak hastalar için: Durumum aciliyet göstermediği sürece, işlemden önce anestezinin ayrıntılarını bir anestezi uzmanı ile tartışma fırsatım olduğu ve bunun için ayrı bir belge düzenleneceği bana anlatıldı.
Bu belgede tanımlanan girişimin / tedavinin uygulanmasını: ▭ KABUL EDİYORUM.▭ KABUL ETMİYORUM.
HASTANIN ADI-SOYADI :
İMZASI:

HASTA YAKINININ ADI-SOYADI :
İMZASI:

11.DOKTORUN ADI-SOYADI-ÜNVANI:   ……………………………………………………………………….İMZASI……

12 .RIZANIN ALINDIĞI TARİH/SAAT/: …………………………………………………

Not: Lütfen el yazınızla "2 sayfadan oluşan bu onamı okudum, anladım ve kabul ediyorum " yazınız ve imzalayınız. (Bu onam formu iki nüsha olarak doldurulup bir nüshası hastaya verilecek bir nüshası da hasta dosyasına konulacaktır)