Örnek Doküman

Hasta Deneyimi - Rıza Belgesi

HD.RB.293 - PERİANAL APSE İNSİZYON VE DRENAJ AYDINLATILMIŞ RIZA BELGESİ

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) PERİANAL APSE İNSİZYON VE DRENAJ AYDINLATILMIŞ RIZA BELGESİ
Doküman Kodu: HD.RB.293
Yayın Tarihi:
Revizyon Tarihi: -
Revizyon No: -
Sayfa: Otomatik
Hastanın Adı, Soyadı:
Randevu Tarih ve Saati:
Doğum Tarihi:
Dosya no:
Cinsiyeti:


Sayın hasta /hasta yakını;

Bu belge ve açıklayıcı konuşma ile size önerilen cerrahi girişimin tanımı, gerekliliği, riskleri, tedavi seçenekleri, tedavi uygulanmasa karşılaşabileceğiniz sonuçlar hakkında bilgi verilmektedir.

ÖNERİLEN TEDAVİ:

Doktorum tarafından ben de peri anal abse olduğu söylendi ve tedavi olarak insizyon ve drenaj önerildi. İnsizyon ve drenajın anlamı anüse yakın abseye bir kesi yapılarak iltihabın boşalmasına olanak sağlamaktır. Genel veya spinal anestezi veya sedasyon altında abse tavanına kesi yapılarak iltihap boşaltılır. Abseden ve duvarından küçük parçalar inceleme ve tanı doğrulaması için tahlile gönderilebilir. Abse boşluğu yıkanır ve ek birikimler kibar delmeler ile boşaltılır. Yara ağızının iltihap kurumadan kapanmasını sağlamak için ciltten küçük bir alan çıkarılabilir ve/veya yara ıslak örtüler ile örtülür.

Sık Olan Riskler; burada belirtilmeyen başka risklerde olabilir lütfen aklınızda olan sorular için cerrahınız ile görüşünüz.

  • Uygulanacak her tür anestezinin kendine ait riskleri olduğunu anlıyorum. Kullanılan herhangi bir ilaca bağlı yan etkiler gelişebilir. Sık görülen yan etkiler arasında baş dönmesi, bulantı, cilt döküntüsü ve ishal veya kabızlık vardır. Röntgen çekiminde görülebilecek maddeye bağlı düşük düzeyde reaksiyon riski vardır.
  • İşlemin aşağıdaki spesifik riskleri olduğunu anlıyorum:
  • Abse tekrarlayabilir ve tekrar cerrahi gerekebilir.
  • Anal fistül gelişebilir. (barsak ile cilt arasında kanal) bu iyileşmeden ileri cerrahi girişim gerektirebilir. Eğer zaten fistül oluştu ise ve cerrahi sırasında tespit edilir ise anında müdahale yapılabilir. Bu nadiren büyük abdest ve gaz tutma ile ilgili sorunlar yapabilir.
  • Bakteriemi gelişebilir (kanıma mikrop karışabilir) . Bu durumda ateş, üşüme titreme olabilir, antibiyotik verilmesi gerekebilir.
  • Ameliyattan sonra geçici olarak idrar yapma zorluğu olabilir ve idrar sondası takmak gerekebilir.
  • Nadiren altta yatan bir hastalık var ise yara çok yavaş iyileşebilir veya iyileşmeyebilir. Bu olur ise ek tetkikler gerekebilir ve bunların sonuçlarına göre ek tedaviler gerekebilir.
  • Çok nadiren infeksiyon çevre dokulara yayılabilir ve yoğun antibiyotik tedavisi gerektirebilir.
  • Yukarıdaki risklerin bazılarının sigara içtiğimde, fazla kilolu olduğumda, şeker hastası olduğumda, yüksek tansiyonum olduğumda veya kalp hastalığı geçirmiş olmam durumunda olasılıklarının arttığını anlıyorum.

HASTA ONAM (RIZA, İZİN)

    • Doktorumdan tıbbi durumumun tanı ve tedavisi ile ilgili yapılacak tıbbi / cerrahi tedavi veya tanı amaçlı girişimler konusunda bilgi aldım.
    • Tedavi sırasında oluşabilecek olumsuzluklar ve olası riskleri ayrıntıları ile anlatıldı.
    • Bana önerilen tanı ve tedavi yöntemlerini reddettiğim zaman sağlığımı tehdit edici başka hangi risklerin olabileceği, bu tedavi yerine uygulanabilecek bir başka tedavi yönteminin bulunup bulunmadığı konusunda bilgilendirildim.
    • Doktorlarımın  planladıkları  girişim  ve/veya  tedavilerde,  planladıklarına  ek  girişim  ve  tedaviler  gerektirebilecek durum ya da durumlar ile karşılaşabileceğimi biliyorum.
    • Bu formda tanımlananlar dışında yapılacak herhangi bir ek girişimin, yalnızca sağlığıma yönelik ciddi zararların önlenmesi ve yaşamımın kurtarılması için uygulanabilineceği bana anlatıldı.
    • Anestezi alacak hastalar için: Durumum aciliyet göstermediği sürece, işlemden önce anestezinin ayrıntılarını bir anestezi uzmanı ile tartışma fırsatım olduğu ve bunun için ayrı bir belge düzenleneceği bana anlatıldı.
Bu belgede tanımlanan girişimin / tedavinin uygulanmasını: ▭ KABUL EDİYORUM.▭ KABUL ETMİYORUM.
HASTANIN ADI-SOYADI :
İMZASI:

HASTA YAKINININ ADI-SOYADI :
İMZASI:

DOKTORUN ADI-SOYADI-ÜNVANI:   ……………………………………………………………………….İMZASI……

RIZANIN ALINDIĞI TARİH/SAAT/: …………………………………………………

Not: Lütfen el yazınızla "1 sayfadan oluşan bu onamı okudum, anladım ve kabul ediyorum " yazınız ve imzalayınız. (Bu onam formu iki nüsha olarak doldurulup bir nüshası hastaya verilecek bir nüshası da hasta dosyasına konulacaktır)