Örnek Doküman

Kurumsal Yapı - Yardımcı Doküman

KU.YD.036 - EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ HEMŞİRESİ GÖREV TANIMI

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ HEMŞİRESİ GÖREV TANIMI
Doküman Kodu: KU.YD.036
Yayın Tarihi: 08.12.2015
Revizyon Tarihi: 13.10.2022
Revizyon No: 3
Sayfa: Otomatik

BİRİM: Evde Sağlık Hizmetleri

GÖREV ADI : Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği

AMİR VE ÜST AMİRLER :  Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü

GÖREV DEVRİ : Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünce görevlendirilmiş sağlık personeli

GÖREV AMACI : Kurumun belirlediği politika, hedef, kural ve düzenlemeler doğrultusunda kalite hizmetlerinin yerine getirilmesini ve kurumdaki hizmet sürekliliğini sağlamaktır.

TEMEL İŞ VE SORUMLULUKLAR : Evde  bakım gereksinimi olan bireylere hemşirelik hizmetlerinin yerine getirilmesini sağlamak.

YASAL DAYANAK:

Hemşirelik Kanunu (25.02.1954 tarih ve 6283 nolu), Hemşirelik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik(19.04.2011 tarih ve 27910 nolu) , Sağlık Meslek Mensuplarının Görev , Yetki ve Sorumlulukları Yönetmeliği

GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

  1. Tedavi ve bakım işlemleri için tabibin veya diş tabibinin yazılı ve imzalı talimatını alır, hemşire formlarına kaydeder ve uygular. Etkilerini gözler ve uygulama sonuçlarını kaydeder. Evde sağlık hizmetleri kapsamında uygulanan işlemlerde tabibe veya diş tabibine ve ekibin diğer üyelerine destek sağlar.
  2. Hastanın yaşamsal bulgularını alır, kaydeder, değişiklikleri tabibe bildirir,
  3. Tedavi planına uygun olarak oral, paranteral ve haricen uygulanması gereken ilaçları verir ve verilen ilaçları kaydeder, etki ve yan etkilerini gözlemler, kayıt altına alır ve tabibe bildirir. Tabip de Advers Etki Bildirim Formunu doldurarak Türkiye Farmakovijilans Merkezine (TÜFAM) bildirir.
  4. Bakım ortamında enfeksiyon ve kazalara karşı güvenli bir çevre sağlar.
  5. Planlanan tedaviyi Hemşire Gözlem Formu ‘ na kaydeder, uygular.
    İlaçların güvenli bir şekilde temin edilmesini, kullanılmasını ve saklanmasını sağlar. İlaçların son kullanma tarihlerini kontrol eder.
  6. Narkotik ilaçların kullanımını kontrol altına alır, bunlara ilişkin talimatlara uyar.
    Tetkiklerin yapılması için bireyin transferini organize eder.
    Tanı ve tedavi amaçlı girişimler için bireyi bilgilendirir, işlem sırasında destek olur, işlem sonrası izler ve kaydeder.
    Terminal dönemdeki hasta ve ailesine destek sağlar.
  7. Evde sağlık hizmeti alan kişiye ve aile bireylerine müdavi tabibin belirlediği sınırlar içerisinde hastalığı ve tedavisi ile ilgili bilgilendirmeler yapar, kendi kendine veya yardımla bakım ve genel sağlık konularında eğitim verir.
  8. Hemşirelik bakımında gerekli olan tekniklere (asepsi, sterilizasyon, izolasyon vb.) uyar ve uyulmasını sağlar. Kullanılan araç-gerecin kullanım sonrası dezenfeksiyon ve sterilizasyon için hazırlanmasını sağlar.
  9. Acil durumlarda uygun prosedürler doğrultusunda hareket eder, hastanın acil servise transferini, işlemlerin başlamasını ve devamlılığını sağlar. Acil malzemelerin daima kullanıma hazır tutulmasını sağlar.
  10. Eğitim gereksinimlerine yönelik önerilerde bulunur. Hizmet içi eğitim etkinliklerine katılır.
  11. Hemşirelik hizmetleri ile ilgili yapılacak araştırmalara katılır.
  12. Mesleki ilerleme ve gelişimi için seminer ve toplantılara katılır.
  13. Tüm uygulamalarını etik kurallar doğrultusunda yapar.
  14. Tek kullanımlık malzemelerin ve atık materyallerin Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ile Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak toplanması ve imha edilmesi konusunda kişi ve aile bireylerini bilgilendirir.
  15. Sorumlu tabip veya diş tabibi tarafından iş akış planında belirlenen diğer görevleri yapar.