Örnek Doküman

Malzeme ve Cihaz Yönetimi - Prosedür

MC.PR.004 - ÖZELLİKLİ BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIRLARA YÖNELİK ELEKTRİK DALGALANMALARI VE ŞEBEKE KESİNTİLERİNE KARŞI ACİL MÜDAHALE PROSEDÜRÜ

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) ÖZELLİKLİ BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIRLARA YÖNELİK ELEKTRİK DALGALANMALARI VE ŞEBEKE KESİNTİLERİNE KARŞI ACİL MÜDAHALE PROSEDÜRÜ
Doküman Kodu: MC.PR.004
Yayın Tarihi: 18.04.2016
Revizyon Tarihi: 14.10.2022
Revizyon No: 2
Sayfa: Otomatik
  1. AMAÇ

Sağlık tesislerinde bulunan biyomedikal dayanıklı taşınırlara yönelik elektrik dalgalanmaları ve şebeke kesintilerine karşı kullanılan kesintisiz güç kaynaklarına (UPS)  acil durumlarda uygulanması gerekenleri belirlemek

  1. KAPSAM

Özellikli biyomedikal dayanıklı taşınırlar için kullanılan kesintisiz güç kaynaklarınaacil durumda uygulanması gereken iş ve işlemleri kapsar.

  1. KISALTMALAR

UPS ( UninterruptiblePowerSupply) : Kesintisiz Güç Kaynağı

  1. TANIMLAR

Kesintisiz Güç Kaynağı: Herhangi bir elektrik, elektronik cihazın şebeke beslemesinin (Genellikle Türkiye için 220 V AC ve 380 V AC ) kesilmesini, tolerans dışı yüksek veya düşük gelmesini önleyen bir elektronik cihazdır.

  1. SORUMLAR
  • İdari ve Mali Hizmetler Müdürü
  • Klinik Mühendislik Hizmetleri Birim Sorumlusu
  • Teknik Hizmetler Birim Sorumlusu ve çalışanları.
  1. FAALİYET AKIŞI

Elektrik enerjisinin kesilmesi durumunda öncelikle kesintisiz güç kaynaklarının (UPS) devreye girmesi beklenmektedir.

UPS’ler devreye girmediyse UPS üzerinde bulunan sigorta ve açma-kapama ekipmanları kontrol edilerek problem giderilmeye çalışılır.

Problem giderilmediyse acil durum atlatıldıktan sonra yüklenici bakım firması ile ya da teknik servis ile irtibata geçilir.

UPS’ler devreye girdikten 8-15 saniye içerisinde jeneratörlerin devreye girmesi gerekmektedir.

Bu süre içerisinde jeneratörler devreye girdiyse sağlık tesisinde bulunan UPS’nin özelliğine göre by-pass olması gerekmektedir. UPS otomatik by-pass özelliğine sahip değilse manuel by-pass yapılır.

Eğer 8-15 saniye içerisinde jeneratör devreye girmediyse UPS’nin akü besleme süresi kadar zamana karşı (30-60 dk.) jeneratör teknik servisi ile irtibata geçilir.

Problem giderilemediyse kritik bölgelerdeki hastaların tahliyesi sağlanmalıdır.

  1. İLGİLİ DÖKÜMANLAR:

EK 3: Acil Müdahale Algoritması