Örnek Doküman

Malzeme ve Cihaz Yönetimi - Prosedür

MC.PR.005 - BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIRLARIN ARIZA BİLDİRİM VE MÜDAHALE PROSEDÜRÜ

PDF Dokümanı Gör

Paylaş

DİKKAT! Buradaki bilgiler sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Arama motorları vs. ile bu sayfadaki bilgilere ulaştıysanız, sağlık profesyonellerine danışmadan, sadece buradaki bilgiler ile hareket etmeyiniz.
logo
(Logonuz Burada)
Demo Hastanesi (Prokalite.Com) BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIRLARIN ARIZA BİLDİRİM VE MÜDAHALE PROSEDÜRÜ
Doküman Kodu: MC.PR.005
Yayın Tarihi: 10.07.2015
Revizyon Tarihi: 14.10.2022
Revizyon No: 4
Sayfa: Otomatik
  1. AMAÇ

Sağlık Kurumlarında sağlık hizmet sunumu alanlarında kullanılan Biyomedikal Dayanıklı Taşınırların çalıştırılamaması yada arızalanması durumunda yapılacaklar ile ilgili işleyişin bilinmesi amacıyla bu prosedür oluşturulmuştur.

  1. KAPSAM:

Sağlık Kurumlarında sağlık hizmet sunumu alanlarında kullanılan, biyomedikal envanter yönetimi bilgilerinin oluşturulduğu Biyomedikal Dayanıklı Taşınırlar talimat kapsamındadır.

  1. TANIMLAR:

Arıza: Tıbbi Cihazların fonksiyonlarından bir veya birkaçını yerine getirememesi aksaması, bozulması.

Onarım: Cihazların üretici firma kriterlerine göre belirtilen performans veya fonksiyonlardan bir veya birkaçını yerine getirememesi veya bir hatanın ortaya çıkması durumunda cihazların gereken düzeye gelmesi için gerektiğinde parça değiştirmeyi de kapsayan her türlü işlemdir.

Aktif Çalışma Süresi Oranı(Up-time): Bir cihazın aktif olarak çalıştığı sürenin aktif, pasif ve arızalı olduğu sürenin toplamına oranıdır.

  1. SORUMLULAR

Bu prosedürün işleyişinden; İdari ve Mali Hizmetler Müdürü / Müdür Yardımcısı, Klinik Mühendislik Hizmetleri Birim Sorumlusu, Biyomedikal Dayanıklı Taşınır Kayıt Yetkilisi, Biyomedikal Dayanıklı Taşınırların kullanıcıları sorumludur.

  1. FAALİYET İŞ AKIŞI

Not: Her Sağlık tesisi yukarı iş akışı verilen süreçleri kurumsal yeterlilik ve alt yapısına göre ayrı ayrı tanımlayacaktır. Aşağıda tanımlanan süreçlere sadece örnek amacıyla yer verilmiştir.


5.1.ARIZA BİLDİRİM SÜRECİ

5.1.1.BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIR KULLANICISI ARIZA BİLDİRİMİ

5.1.1.1.Sağlık tesisindeki biyomedikal dayanıklı taşınır kullanıcıları arıza durumunda cihaza herhangi bir müdahale yapmadan BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIRLARIN ARIZA BİLDİRİM VE MÜDAHALE SÜREÇ PROSEDÜRÜ uygular ve süreci başlatır.

5.1.1.2.Biyomedikal dayanıklı taşınır arızası mesai saatleri içerisinde oluştuğu durumlarda; elektronik ortamda arıza bildirim sistemi aktif değil ise; biyomedikal dayanıklı taşınır kullanıcısı hastane bilgi sitemleri üzerinden ulaşabileceği ve/veya matbu olarak sağlık tesisinin ilgili birimlerinde hazır bulunan Arıza Talep Takip Formu nu ilgili alanları doldurarak iki nüsha olacak şekilde ve bir nüshası talebi yapan birimde olacak şekilde ek-1’de belirtilen iletişim kanalları üzerinden hastane klinik mühendislik hizmetleri birimine iletir. Elektronik ortamda arıza bildirim sistemi aktif ise kullanıcılar tıbbi cihazların arıza bildirimlerini dijital ortamda cihazlarını seçerek arıza bildiriminde bulunacaktır.

5.1.1.3.Tıbbi cihaz arızası mesai saatleri dışında oluştuğu durumlarda öncelikle ek-2 de belirtilen mesai saatleri dışında tıbbi cihaz arıza iletişim bilgilerini kullanarak klinik mühendislik hizmetleri biriminden görevli personele ulaşır tıbbi cihaz kullanıcısı hastane bilgi sitemleri üzerinden ulaşabileceği ve/veya matbu olarak sağlık tesisinin ilgili birimlerinde hazır bulunan Arıza Talep Takip Formu ‘ nu ilgili alanları doldurarak ek-2 de belirtilen iletişim kanalları üzerinden ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden hastane klinik mühendislik hizmetleri birimine iletir.

5.1.1.4.Biyomedikal dayanıklı taşınır arıza bildirimini yapan tıbbi cihaz kullanıcısı, iletilen arızanın tespit ve müdahalesi için görevlendirilen klinik mühendislik birimi teknik personellerine iletilen tıbbi cihaz arızasının oluşum süreci hakkında bilgi verir ve refakat eder. Arıza Talep Takip Formu klinik mühendislik birimi teknik personelleri ve tıbbi cihaz arızasını bildiren kullanıcı tarafından ilgili kısımları doldurularak ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden kayıt altına alınır.

5.1.1.5.Kurum dışı kaynak kullanımı gerektiren arıza (biyomedikal tüketim malzemesi ve/veya teknik hizmet alımı) süreçlerinde hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi tarafından görevlendirilen teknik personel ve cihaz kullanıcısı arıza talep takip formu kullanarak ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden arızayı kayıt altına alır. Tıbbi cihaz kullanıcısı/teknik hizmet personeli, kurum dışı kaynak kullanım sürecinde biyomedikal tüketim malzemesi tedarik edilmesi gerektiği durumlarda Arıza Talep Takip Formu ‘nu, belirtilen biyomedikal tüketim malzeme istek bilgilerini esas alarak biyomedikal tüketim malzemesi talep formunu doldurarak biyomedikal tüketim depoya teslim eder.

5.1.1.7.Tıbbi cihaz arızası sonlandırılıp ilgili cihaz çalışır halde ilgili birime teslim edildiğinde Arıza Talep Takip Formu ‘nda ilgili alanları ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden doldurarak arıza süreci sonlandırılır ve kayıt altına alınır.

5.2.ARIZA DEĞERLENDİRME GÖREVLENDİRME SÜRECİ

5.2.1.BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIR ARIZA DEĞERLENDİRME VE GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ

5.2.1.1.Tıbbi cihaz kullanıcısı tarafından hastane klinik mühendislik birimine iletilen tıbbi cihaz arızası hastane klinik mühendislik sorumlusu tarafından kayıt altına alınır.

5.2.1.2.Hastane klinik mühendislik sorumlusu iletilen arızanın müdahale sırasını aşağıda belirtilen kriterleri de göz önünde bulundurarak belirler.

  • Tıbbi cihaz arızasının oluşumunun hasta ve çalışan sağlığı ve güvenliğini etkileme durumu.
  • Tıbbi cihazın biyomedikal türü
  • Tıbbi cihaz arızasının kullanım yeri
  • Sağlık hizmet sürekliliğini etkileme derecesi
  • Cihazın ilgili bölümde yedeğinin olup olmadığı


5.2.1.3.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel iletilen tıbbi cihaz arızasına ait arıza talep formundaki cihaz bilgilerinden arıza müdahale sürecini tespit eder.

5.2.1.4.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel iletilen tıbbi cihaz arızalarına ait arıza müdahale süreçlerini dikkate alarak arıza sürecinin devamını ve takibini sağlar.

5.3. ARIZA MÜDAHALE SÜRECİ

Sağlık tesisinde meydana gelen tıbbi cihaz arızaları cihazın; demirbaş/hizmet alımı kapsamı, garanti koşulları, bakım-onarım sözleşmeleri dikkate alınarak aşağıdaki prosedürler işletilir.

5.3.1.HİZMET ALIM BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIR ARIZA ÇÖZÜM PROSEDÜRÜ

Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi sağlık tesisinde hizmet veren tüm hizmet alım sözleşmelerini inceler ve envanterinde güncel olarak bulundurur. Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi hizmet alım cihazı sağlayıcılarının teknik destek iletişim bilgilerine sahip olmalıdır.

5.3.1.1.Hastane klinik mühendislik sorumlusu arıza talep takip formunda belirtilen biyomedikal dayanıklı taşınır künye numarası üzerinden ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden ilgili biyomedikal dayanıklı taşınırın bilgilerine ulaşır.

5.3.1.2.İletilen hizmet alımı tıbbi cihaz arızalarında bağlı sözleşmeler dikkate alınarak hizmet alımı cihaz sağlayıcıları teknik destek birimlerine arıza bildirimi yapılır.

5.3.1.3.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel iletilen tıbbi cihaz arızasını tıbbi cihaz arızasının oluşumunun hasta ve çalışan sağlığı ve güvenliğini etkileme yönünden değerlendirir ve arıza talep takip formu’ nda ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden ilgili alanları doldurarak kayıt altına alır.

5.3.1.4. Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel hizmet alımı tıbbi cihaz up time takip formunda arıza bildirilen hizmet alımı cihazla ilgili arıza başlangıç sürecini kayıt altına alır.

5.3.1.5. Hastane klinik mühendislik sorumlusu ilgili hizmet alımı sözleşmesinde yer alan ilgili hükümlerin uygulanmasını sağlar ve arıza sonlandırma sürecini başlatır.

5.3.2.GARANTİ SÜRECİ DEVAM EDEN BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIR ARIZA ÇÖZÜM PROSEDÜRÜ

Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi sağlık tesisi envanterinde mevcut olan tüm biyomedikal dayanıklı taşınırların edinim teknik şartnameleri ve sözleşmelerini inceler ve envanterinde güncel olarak bulundurur. Gerektiğinde biyomedikal tüketim malzemesi temin tedarik süreçlerinde sözleşme maddelerinde yer alan özel hükümlerin uygulanması için ilgili birimlere destek olur.  Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi garanti süreci devam eden biyomedikal dayanıklı taşınırların garanti sağlayıcılarının teknik destek iletişim bilgilerine sahip olmalıdır.

5.3.2.1.Hastane klinik mühendislik sorumlusu arıza talep takip formunda belirtilen biyomedikal dayanıklı taşınır künye numarası üzerinden ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden ilgili biyomedikal dayanıklı taşınırın bilgilerine ulaşır.

5.3.2.2.İletilen garanti süreci devam eden tıbbi cihaz arızalarında bağlı sözleşmeler dikkate alınarak garanti sağlayıcıları teknik destek birimlerine arıza bildirimi yapılır.

5.3.2.3. Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel iletilen tıbbi cihaz arızasını tıbbi cihaz arızasının oluşumunun hasta ve çalışan sağlığı ve güvenliğini etkileme yönünden değerlendirir ve arıza talep takip formunda ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden ilgili alanları doldurarak kayıt altına alır.

5.3.2.4. Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel demirbaş niteliğindeki biyomedikal dayanıklı tıbbi cihaz up time takip formunda arıza bildirilen demirbaş cihazla ilgili arıza başlangıç sürecini kayıt altına alır.

5.3.2.5.Garanti sağlayıcı biyomedikal dayanıklı taşınırın teknik hizmetini sağlık tesisi dışında gerçekleştirecek ise hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi arıza talep takip formunda ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden ilgili alanları kayıt altına alır ve MKYS emanet çıkış işlemleri için biyomedikal dayanıklı taşınır depo birimine iletir.

5.3.2.5.Hastane klinik mühendislik sorumlusu, garanti süreci devam eden demirbaş niteliğindeki biyomedikal dayanıklı taşınırlarla ilgili kayıt altına alınan arızalarda kullanıcı hatası olduğuna karar verilen durumlarda kurum dışı kaynak kullanım süreçlerini dikkate alarak arıza sürecinin devamını sağlar.

5.3.2.6.Hastane klinik mühendislik sorumlusu garanti kapsamında yer alan ilgili hükümlerin uygulanmasını sağlar ve arıza sonlandırma sürecini başlatır.

5.3.3.BAKIM ANLAŞMASI KAPSAMINDAKİ BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIR ARIZA ÇÖZÜM PROSEDÜRÜ

Biyomedikal dayanıklı taşınırlara bakım-onarım teknik destek hizmetinin sağlanmasında yeterli teknik alt yapının ve/veya yetkin teknik personelin sağlık tesisi bünyesinde mevcut olmadığı durumlarda sağlık hizmet sürekliliğinin sağlanması için klinik mühendislik hizmetleri birimi bakım anlaşmalarını planlar ve takibini sağlar. Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi sağlık tesisi envanterinde bakım anlaşması mevcut olan tüm biyomedikal dayanıklı taşınırların bakım anlaşması teknik şartnameleri ve sözleşmelerini inceler ve envanterinde güncel olarak bulundurur. Gerektiğinde biyomedikal tüketim malzemesi temin tedarik süreçlerinde sözleşme maddelerinde yer alan özel hükümlerin uygulanması için ilgili birimlere destek olur.   Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi bakım anlaşması kapsamındaki biyomedikal dayanıklı taşınırların bakım-destek sağlayıcılarının teknik destek iletişim bilgilerine sahip olmalıdır.

5.3.3.1.Hastane klinik mühendislik sorumlusu arıza talep takip formunda ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden belirtilen biyomedikal dayanıklı taşınır künye numarası üzerinden ilgili biyomedikal dayanıklı taşınırın bilgilerine ulaşır.

5.3.3.2.İletilen bakım anlaşması kapsamındaki tıbbi cihaz arızalarında bağlı sözleşmeler dikkate alınarak bakım desteği sağlayıcıları teknik destek birimlerine arıza bildirimi yapılır.

5.3.3.3.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel iletilen tıbbi cihaz arızasını tıbbi cihaz arızasının oluşumunun hasta ve çalışan sağlığı ve güvenliğini etkileme yönünden değerlendirir ve arıza talep takip formu nda ve/veya Klinik Mühendislik Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden ilgili alanları doldurarak kayıt altına alır. Sağlık hizmetinin süreklilik esası dikkate alınarak gerektiğinde bakım sağlayıcı teknik destek birimleri ile irtibat halinde ön müdahaleyi yapar.

5.3.3.4.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel  demirbaş niteliğindeki biyomedikal dayanıklı taşınır tıbbi cihaz up time takip formunda arızası bildirilen demirbaş cihazla ilgili arıza başlangıç sürecini kayıt altına alır.

5.3.3.5.Bakım sağlayıcı biyomedikal dayanıklı taşınırın teknik hizmetini sağlık tesisi dışında gerçekleştirecek ise hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi arıza talep takip formunda ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden ilgili alanları kayıt altına alır ve MKYS emanet çıkış işlemleri için biyomedikal dayanıklı taşınır depo birimine iletir.

5.3.3.6.Hastane klinik mühendislik sorumlusu, bakım anlaşması kapsamında olan demirbaş niteliğindeki biyomedikal dayanıklı taşınırlarla ilgili kayıt altına alınan arızalarda parça hariç bakım sözleşmelerinde gerektiğinde kurum dışı kaynak kullanım süreçlerini dikkate alarak arıza sürecinin devamını sağlar.

5.3.3.7.Hastane klinik mühendislik sorumlusu bakım anlaşması kapsamında olan yer alan ilgili hükümlerin uygulanmasını sağlar ve arıza sonlandırma süreci iş akışını başlatır.

5.3.4.KLİNİK MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ TARAFINDAN BAKIM ONARIM HİZMETİ SUNULAN BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIRLARA AİT ARIZA ÇÖZÜM PROSEDÜRÜ

Biyomedikal dayanıklı taşınırlara bakım-onarım teknik destek hizmetinin sağlanmasında yeterli teknik alt yapının ve yetkin teknik personelin sağlık tesisi bünyesinde mevcut olduğu durumlarda sağlık hizmet sürekliliği klinik mühendislik hizmetleri birimi tarafından bakım süreçleri planlanarak takibi sağlanır. Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi sağlık tesisi envanterinde mevcut olan tüm biyomedikal dayanıklı taşınırların teknik şartnameleri ve sözleşmelerini inceler ve envanterinde güncel olarak bulundurur. Gerektiğinde biyomedikal tüketim malzemesi temin tedarik süreçlerinde sözleşme maddelerinde yer alan özel hükümlerin uygulanması için ilgili birimlere destek olur.  Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi biyomedikal dayanıklı taşınır sağlayıcılarının teknik destek iletişim bilgilerine sahip olmalıdır.

5.3.4.1.Hastane klinik mühendislik sorumlusu arıza talep takip formunda belirtilen biyomedikal dayanıklı taşınır künye numarası üzerinden ilgili biyomedikal dayanıklı taşınırın bilgilerine ulaşır.

5.3.4.2.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel iletilen tıbbi cihaz arızasını değerlendirir ve arıza talep takip formu nda ilgili alanları doldurarak kurum içi kaynaklarla arızayı giderebildiği durumlarda veya cihazın onarılmasının mümkün olmadığı durumlarda arıza sonlandırma sürecini başlatır.

5.3.4.3.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel iletilen tıbbi cihaz arızasını kurum içi kaynaklarla gideremediği durumlarda kurum dışı kaynak prosedürlerini uygular.

5.3.4.5.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel iletilen tıbbi cihaz arızasında kurum dışı kaynak prosedürü uygulandıktan sonra arıza sonlandırma süreci başlatır.

5.4.KURUM DIŞI KAYNAK KULLANIM SÜRECİ

Kurum dışı kaynak kullanım süreçleri aşağıda belirtilen durumlarda kullanılır.

  • Garantili cihazlarda kullanıcı hatası
  • Parça hariç bakım onarım sözleşmelerinde, parça kullanım ihtiyaç durumunda
  • Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi tarafından bakım onarım desteği sağlanan cihazların arızasının kurum içi kaynaklarla giderilemediği durumlarda.

5.4.1.BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIR TÜKETİM MALZEMESİ TEDARİK PROSEDÜRÜ

5.4.1.1.Yukarıda belirtilen durumlarda biyomedikal tüketim malzemesi (aksesuar-sarf malzeme-yedek parça) ihtiyacı tespit edildiğinde biyomedikal dayanıklı taşınır için ek-2’de belirtilen arıza talep takip formunda ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden ilgili alanlarında ihtiyaç duyulan biyomedikal tüketim malzemesinin MKYS üzerindeki taşınır kodları, malzeme tanımları kayıt altına alınıp cihaz kullanıcısı ile birlikte hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel tarafından kayıt altına alınır.

5.4.1.2.İhtiyaç duyulan biyomedikal tüketim malzemesine ait teknik şartname oluşturulur.

5.4.1.3.Tıbbi cihaz kullanıcısı arızanın giderilmesinde kurum dışı kaynak kullanım süreci (biyomedikal tüketim malzemesi gerektiği durumlarda) için gerekli biyomedikal tüketim malzemesi talep formunu arıza talep takip formunda ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinde belirtilen biyomedikal tüketim malzeme istek bilgilerini esas alarak doldurup biyomedikal tüketim depo birimine talepte bulunur.

5.4.1.4.Hastane klinik mühendislik hizmetleri sorumlusu ve/veya görevlendirilen teknik personel talep edilen biyomedikal tüketim malzemesi temin/tedarik sürecini takip eder

5.4.1.5.Hastane klinik mühendislik hizmetleri sorumlusu ve/veya görevlendirilen teknik personel temin edilen biyomedikal tüketim malzemesinin hizmete sunulması sürecini yürütür ve arıza sonlandırma sürecini başlatır.

5.4.2.BİYOMEDİKAL TEKNİK HİZMET TEDARİK PROSEDÜRÜ

Biyomedikal dayanıklı taşınırlara bakım-onarım teknik destek hizmetinin klinik mühendislik hizmetleri birimi tarafından planlandığı ancak teknik hizmet tedarik gerektiği durumlarda bu prosedür kullanılır.

5.4.2.1.Arızanın giderilebilmesi için gerekli teknolojik alt yapının kurum içi kaynaklarla sağlanamadığı durumlarda biyomedikal dayanıklı taşınır için arıza talep takip formunda ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinde talep edilen biyomedikal teknik hizmet türü MKYS teknik hizmet yönetim ekranı ile uyumlu olarak belirlenir. Cihaz kullanıcısı ile birlikte hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel tarafından kayıt altına alınır.

5.4.2.2.İhtiyaç duyulan biyomedikal teknik hizmet türüne ait teknik şartname hastane klinik mühendislik sorumlusu tarafından oluşturulur.

5.4.2.3.Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi arızanın giderilmesinde kurum dışı kaynak kullanım süreci (biyomedikal teknik hizmet tedarik gerektiği durumlarda) için gerekli biyomedikal teknik hizmet talebinin tedarik sürecinin satınalma birimine iletilmesini koordine eder.

5.4.2.4.Hastane klinik mühendislik hizmetleri sorumlusu ve/veya görevlendirilen teknik personel talep edilen biyomedikal teknik hizmet temin/tedarik sürecini takip eder.

5.4.2.5.Teknik hizmet sağlayıcı biyomedikal dayanıklı taşınırın teknik hizmetini sağlık tesisi dışında gerçekleştirecek ise hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi arıza talep takip formunda ilgili alanları kayıt altına alır ve MKYS emanet çıkış işlemleri için biyomedikal dayanıklı taşınır depo birimine iletir.

5.4.2.6.Hastane klinik mühendislik hizmetleri sorumlusu ve/veya görevlendirilen teknik personel talep edilen biyomedikal teknik hizmet sunumu sırasında hizmet sağlayıcısına refakat eder ve arıza sonlandırma sürecini başlatır.

5.5 ARIZA SONLANDIRMA SÜRECİ

5.5.1.ARIZA KAPATMA VE TEKRAR HİZMETE ALAMA PROSEDÜRÜ

5.5.1.1Hastane klinik mühendislik sorumlusu, hizmet alımı, bakım anlaşması ve garanti kapsamında olan demirbaş niteliğindeki biyomedikal dayanıklı taşınırlara ait hizmet alım/bakım/garanti sözleşmesinde yer alan, arıza ve up time süreleri uygulanmasını ve takibini sağlar.

5.5.1.2.Teknik hizmeti sağlık tesisi dışında tamamlanan biyomedikal dayanıklı taşınır MKYS emanet giriş işlemleri için biyomedikal dayanıklı taşınır depo birimine iletir.

5.5.1.3.Hastane klinik mühendislik hizmetleri birimi aktif hale getirilen cihaza ölçümleme-doğrulama teknik hizmetinin sağlanması sürecini sağlar.

5.5.1.4.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel arıza süreci sonlandırılıp aktif hale getirilen tıbbi cihazın tıbbi cihaz up time takip formunda arıza bitiş süresini kayıt altına alır.

5.5.1.5.Hastane klinik mühendislik sorumlusu ve/veya görevlendirdiği teknik personel aktif hale getirilen tıbbi cihazın arıza süreciyle ilgili ek-2 de ve/veya klinik mühendislik bilgi yönetim sistemi üzerinden belirtilen arıza talep takip formunda ilgili alanları cihaz kullanıcı ile doldurarak kayıt altına alır.

5.5.2.HEK PROSEDÜRÜ

5.5.2.Arıza müdahale süreci sonrasında ilgili mevzuatlar ve kurum menfaati göz önünde bulundurularak gerektiğinde biyomedikal dayanıklı taşınırın hurdaya ayırma işlemleri ilgili birimler ve hastane klinik mühendislik hizmetleri tarafından yürütülür. Arıza takip talep formu HEK sürecinde teknik rapor olarak kullanılabilir.

İlgili Dokümanlar:

  • Tıbbi Cihaz Arıza Talep Takip Formu