1. AMAÇ
Hastanemiz Arıtma Sularının düzenli kontrol edilmesi ve sterilizasyon ünitesine gelen suyun kontrollü bir sertlikte yapılmasını sağlamak üzere belirli peryotlarda cihazımızın tuz düzeyinin kontrol edilerek, filtrelerin sağlıklı çalışmasının sürdürülmesi amaçlanır.
2. SORUMLULAR
İdari ve Mali Hizmetler Müdür ve Yardımcısı, Su Tesisatı Teknik Hizmetler Sorumlusu
3. UYGULAMA
- Tuz Nereye Eklenir; Su depomuzdaki arıtma sistemlerindeki sularda biriken aşırı kalsiyum ve magnezyum bileşenleri tüm arıtma cihazlarına kireç oluşturarak zarar verir. Bu kireç oluşumlarının giderilmesinde su arıtma tuzları kullanılarak yapılır. Cihaz içine rafine tablet tuz konularak kireçlenme giderilir. Su yumuşatma cihazlarında performansı artırmak için granül tuzlar, kaba tuzlar veya topak tuz arıtma deposuna yerleştirilerek kullanılır.
- Tuz Stok Durumu; eklenecek tuz miktarlarının kritik stoğu 100 kg, minimum stok 500 kg, maksimum stok ise 3000 kg olarak belirlenmiş olup, 500 kg altında istemi ilgili depo sorumlusuna iletilerek yapılmalıdır.
- Su arıtma cihazının kontrollerinin günlük yapılması ve "Su Arıtma Cihazı Günlük Kontrol Formu" nun doldurulması, tuz eksikliği tespiti durumunda tuzun ilave edilmesi Su Tesisatı Teknik Hizmetler Personeli/leri tarafından yapılır.
- Su sertlik derecesinin haftada bir kez ve gerekli olduğunda kontrol edilerek "Su Arıtma Cihazı Günlük Kontrol Formu" ndaki Su Sertliği alanına işlenmesi sağlanır. Su sertlik kontrolü yapılan solusyonun atıkları tehlikeli atık olarak depolanmalıdır.
- Ek bakım veya diğer su arıtma arızalarında bakım sözleşmesi yapılan firma aranarak bakım onarımları sağlanır.
4.DOKÜMANLAR
- Su Arıtma Cihazı Günlük Kontrol Formu